U bent hier: Home / Terra Reversa - De transitie naar rechtvaardige duurzaamheid

Terra Reversa - De transitie naar rechtvaardige duurzaamheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Toen Terra Reversa in 2009 verscheen, bejubelde vriend en vijand het als een doorbraak voor het denken over milieu- en klimaatbeleid. Het roer moest om en Peter Tom Jones en co-auteur Vicky De Meyere vertelden hoe: door zaken als transitiemanagement en het 4E-model te integreren in een nieuwe visie op de omschakeling naar een sociaal-rechtvaardig, ecologisch duurzaam en economisch stabiel samenlevingsmodel. Zeven jaar later staan de analyses en alternatieven van de auteurs nog steeds als een huis. Maar met de herziene heruitgave van hun boek zorgen zij ook voor een update. Wat is er sindsdien veranderd? Is transitie mainstream geworden? En waarom zijn ze optimistisch? Met hun nieuwe inleiding '10 redenen voor (ecologisch) optimisme' brengen ze een verrassend positief geluid in het debat over de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire en veerkrachtige economie." (i-cleantechvlaanderen)

Het boek kan je hier bestellen

Persaandacht:
 
Terra Reversa on tour

13 oktober 2016 (19.30-20.15)
Lezing Peter Tom Jones ‘10 redenen tot (ecologisch) optimisme’ (Leuven) in het kader van de KU Leuven Duurzaamheidsdag (opening Green Office) (Zwartzustersklooster, Leuven)
Inschrijven via: https://www.kuleuven.be/duurzaamheid/opening-green-office

18 oktober 2016 (20h)
Officiële boeklancering in De Groene Waterman (Antwerpen). Lezing en debat met bijdragen van Peter Tom Jones, Benjamin Verdonck, Lieve Van den Bulck, Mathias Bienstman, Sandra Rosvelds, Helen Versluys
Organisatie: De Groene Waterman, i-Cleantech Vlaanderen vzw
Inschrijven via www.i-cleantechvlaanderen.be/terra-reversa-antwerpen
Facebook event pagina: https://www.facebook.com/events/1742225839361392/

19 oktober 2016 (20h)
Debat naar aanleiding van Terra Reversa, in (Mechelen)
Inleiding en debat met bijdragen van Peter Tom Jones, Kristof Calvo, Jonathan Holslag (tbc), Extra panellid uit Mechelen.
Organisatie: EPO, Groen Mechelen

20 oktober 2016 (20h)
Debat naar aanleiding van Terra Reversa, in OPEK (Leuven)
Inleiding en debat met bijdragen van Peter Tom Jones, Francesca Vanthielen, Katlijn Malfliet, Mohamed Ridouani, David Dessers, Stijn Devillé, Lieve Schreurs
Organisatie: i-Cleantech Vlaanderen vzw, OPEK/Nieuwstedelijk, EPO, Climaxi, Masereelfonds, Oikos
Inschrijven via: http://www.i-cleantechvlaanderen.be/terra-reversa
Facebook event pagina: https://www.facebook.com/events/1244807348883259/